Itt minden szubjektív

Mikor a vevő kérdez

2016/10/07. - írta: BDominika

A vevői reklamációk és kérdések helyes megválaszolása a jó üzletpolitika része. Egy-egy humorral megfűszerezett reakció a vállalat megfelelő emberétől csodákra képes. Nem csak elcsitítja az indulatokat, de marketingeszköznek is szuper lehet. Gondoljunk csak a pár hónappal ezelőtti esetre, az uborkához csomagolt giliszta, William történetére. A vásárló már maga sem szűkölködött kreativitásban és humorban, mikor panaszát a Tesco elé tárta, de a válasz zseniális volt, az ide-oda üzengetés pedig meghozta a kellő sikert mindkét ember számára. Nem is beszélve a Tesco-ról.

Viszont mi van akkor, ha a vásárló szinte lehetetlen helyzetbe hoz bennünket? Ha olyat kérdez, amire nincs válasz. 

A reddit-en dobta fel valaki a témát: Mi volt a legmeghökkentőbb kérdés, amit egy vevő intézett hozzád? A beérkezett válaszokból csemegéztünk. 

#1: Csomagkiszállító vagyok

Ügyfél: Mi van a dobozban?

Én: Nem tudom, maga rendelte!

#2: Fősulis koromban a téli szünidő alatt egy fenyőfa vásárban dolgoztam. 

Egy hölgy: No és miből vannak ezek?

via GIPHY

#3: Kávézóban dolgozom, és egyszer valaki megkérdezte, hogy biztosan hideg-e a jég.

#4: Szintén kávézó: Tudná úgy készíteni a jeges kávémat, hogy a jég alul maradjon és ne úszkáljon a tetején?

#5: A helyszín ezúttal egy szálloda. A vendég mérges ábrázattal jött le a recepcióhoz, mondván, nincs a szobájában fürdőszoba. Ő olyan szobát kér, ahol van. Biztosítottam róla, hogy minden szobánkhoz tartozik fürdőszoba, és megkérdeztem, benézett-e minden ajtó mögé. Azt mondta, nem.

#6: Egy kis kávézóban dolgozok, ahol saját magunk pörköljük a kávét is. Egy nap bejön egy nő és megkérdezi, van-e nálunk Starbucks. Nem, hölgyem, mi a saját kávénkat pörköljük és szolgáljuk fel - válaszoltam. Elég nagy kár - mondta ő.

via GIPHY

#7: Egy olasz étteremben dolgozom. Az étlapunkon minden fogás neve olaszul szerepel, de alatta angolul olvasható, miből is áll az adott étel. Így aztán egy csomó kérdést kapok, de nem bánom. Viszont egy alkalommal elég nehéz helyzetbe kerültem.

Mi a pollo e penne? - kérdezték.

Csirke és tészta, meg ... - próbálkoztam.

És van benne hús? 

A csirkés tésztában? Igen, van. A pollo olaszul a csirke.

Kaphatnám csak a csirkét, de a pollo-t nem?

Hölgyem, a pollo olaszul a csirke... Ha csirkét szeretne enni, ez jó választásnak tűnik!

Nem, csirkét szeretnék, de pollo-t nem!

via GIPHY

#8: Épp egy kínaiban ebédeltünk, amikor a mellettünk ülő nő hangosan a pincér után kiabált: Hol van a másik szószunk? Édes-savanyú szósz, ez van az étlapon, de csak egy szószt kaptunk!

#9: Egy kicsi kerékpárüzletünk van. Az egész tele van biciklikkel, még a falon is lógnak, meg az üzlet előtt is van néhány kitéve. 

Ez egy kerékpárbolt, ugye?

Igen.

Csak árulnak kerékpárokat vagy javítják is őket?

Mindkettő.

Ha behoznám a kenumat, meg tudnák javítani?

A kenu a bicajának a neve?

Nem, dehogy. Csak egy kenu. A tóra. Meg tudják javítani?

Nem, mi egy kerékpárüzlet vagyunk!

Oh...

via GIPHY

#10: Hotelben dolgozom. Egy nap azt kérdezte tőlem az egyik betérő, hogy a szobához adunk-e ágyat is vagy azt külön kell intézni.

#11: Gyorsétteremben:

Kaphatnék egy sajtburgert sajt nélkül?

Sima hamburgert???

Nem, sajtburgert, sajt nélkül!

#12: Bérkaszálással foglalkozunk. Egy új ügyfelünk rákérdezett, pontosan hogyan:

Eljönnek hozzánk és ott kaszálják le?

Nem, összeszedjük az egészet, és elszállítjuk a különleges kaszáló központunkba, aztán visszavisszük magának - így szólt csak gondolatban a válasz.

via GIPHY

#13: Gyorsétteremben:

Kérek egy nagy és egy kis üdítőt!

(Kiadtam neki.)

Melyik a nagy?

 

Továbbiak:

https://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/569g63/what_is_the_dumbest_question_a_customer_has_ever/

giphy.com

Címkék: nagyvilág humor
Szólj hozzá!

Pingvin, az életmentő szarka

2016/10/05. - írta: BDominika

Hogyan mentett meg egy madárfióka egy egész családot

Igaz történet reményről és bátorságról. Egy megrázó balesettel indul, melynek következtében Sam Bloom, a három gyermekes családanya ugyan éppen hogy életben marad, de mellkastól lefelé lebénul és mély depresszióba zuhan. Ekkor lép az életükbe Pingvin, a fészekből kiesett szarkafióka, aki fenekestül felforgatja a család életét.

_91461253_976x_dsc1471.jpg

A Bloom család szívmelengető története szomorúan és megrázóan kezdődik. 2013. januárjában Sam, három fiú édesanyja 6 métert zuhan a családi nyaralás alatt a szálloda teraszáról. A korlát eltört, a nő pedig aláhullt a mélybe. Férje azonnal rohant hozzá, a gyerekek kiáltoztak, szörnyű látvány tárult a család elé. 

A látványnál már csak a diagnózisok voltak riasztóbbak. Miután Sam túl volt az életveszélyen, számos vizsgálatnak vetették alá. Az orvosok egybehangzó véleménye szerint a nő élete végéig kerekes székhez lesz kötve, mellkastól lefelé lebénult. Az addig sportos és aktív életet élő nő nem tudta feldolgozni a balesetet, a hosszú kórházi tartózkodás során egyre mélyebbre süllyedt a depresszióba. A kilátástalanság és a végtelen szomorúság nyomot hagyott Sam minden arcvonásán. 

Cameron, Sam férje és a gyerekek gyakran sírva találták a nőt, mikor látogatni érkeztek a kórházba. Nagyon vártuk már, hogy hazaengedjék - mondja a férj. Mindannyian azt reméltük, akkor majd talán reménytelibb lesz a helyzet és valahogy neki is jobb kedve lesz. 

Sajnos nem lett igazuk. Miután Sam hazaköltözhetett a kórházból, egyszerre szembetalálta magát múltja örömeivel, és a jelene borzasztó nehézségeivel és akadályaival. Azt kívántam, bárcsak meghaltam volna inkább - vallja be Sam. 

_91461724_976x_dsc3846.jpg

Aztán végül három hónap múlva végre egy szempillantás alatt megváltoztak a dolgok. Sam és a három fiú egy családi látogatásból tartottak hazafelé, amikor Noah, a középső gyerek egy szarkafiókára lett figyelmes az úton. A madár egy közeli fészekből eshetett ki. Felvették és hazavitték. 

Pingvinnek neveztük el, mert pont úgy nézett ki. Fehér volt, bolyhos és hatalmas lábai voltak - meséli Sam nevetve. 

Először azt hitték, el van törve a madár szárnya, de aztán kiderült, hogy csak nagyon gyenge. Felkerestek egy állatorvost, aki elmondta nekik, hogy nagy kötelezettséget vállaltak, hiszen a fiókát kétóránként etetni kell. A család azonban elhatározta, megmentik a kismadár életét.

_91460320_976x_dsc5487.jpg

Igazi társaság volt nekem, nagyon szerettem, ahogy körülöttem volt. Ráült a vállamra, befészkelődött az ölembe - mondja Sam. Ezentúl minden nyűgömet neki mondtam el. Végre nem éreztem bűnösnek magam amiatt, hogy folyton a bajaimról beszéltem. Cameron, a férjem már eleget hallott, Pingvinnek meséltem el mindent. 

_91458486_976xcomptwochair.jpg

Pingvin olykor nagyon szeszélyes volt - veszi át a szót a férj. Néha reggelente csipkedte a kezünket, máskor meg beugrott az ágyunkba, magára húzta a paplant és elaludt. Szóval elég kiszámíthatatlan volt. 

A fiúk sokat játszottak vele, ha egy kis ágat dobtak felé, a madár elkapta. Nagyon szerették - mondja Cameron.

_91460319_976x_dsc6888.jpg

Mivel Cameron profi fotós, nagy örömét lelte a madár bohókás pillanatainak megörökítésében. Pingvin elég sok őrült és szokatlan témát szolgáltatott - teszi hozzá a férfi, aki még egy Instagram fiókot is létrehozott a szarka képeinek. Az oldalnak rövid idő alatt több ezer követője lett. 

_91460322_976x_dsc3899.jpg

Pingvin szabadon kalandozhatott a házban, de a jelenlétének voltak hátrányai is. Mivel nem volt szobatiszta, a család otthona időnként elég koszos lett. Ahogy a fióka növekedett, Bloomék igyekeztek a szabadba szoktatni. A madár egy idő után már kint is éjszakázott, ám reggelente már hat órakor az ajtónál állt, és ébresztette a családot, hogy engedjék be. 

_91458488_976xdsc_4706.jpg

Ahogy egyre erősödött és nőtt a családtól való függetlensége, mind több időt maradt távol a csavargásai során, és egy nyáron, mikor egy éves volt, hat hétre eltűnt. A család teljesen elkeseredett. Aztán egy nap, épp Reuben, az egyik fiú 13. születésnapján a madár visszatért. Ezúttal nyolc hónapig maradt.

_91461249_976x_dsc3835.jpg

Egy évvel ezelőtt távozott végleg, azóta nem látták. A megmentett madár szabadságra talált, csakúgy, mint Sam, a kerekesszékhez kötött fiatal nő. 

Három éve kezdtem el kajakozni - mondja Sam, és most csatlakoztam az ausztrál para kajak csapathoz. Kikerültem a tolószékből, újra a vízben vagyok, a természetben, ami már annyira hiányzott. 

_91460321_976x_dsc3821.jpg

A két év alatt, míg Pingvin a családdal tartózkodott, Cameron közel 14.000 fényképet készített a madárról. A képek elég gyorsan népszerűek lettek a különböző közösségi oldalakon, ám a család küzdelméről ott egy szó sem esett. 

Most azonban az író Bradley Trevor Greive tolmácsolásában megismerheti a világ a madármentő család teljes történetét. A most megjelent könyvet Cameron gyönyörű képei teszik teljessé. 

Cameron szerint a szarka legalább annyira megmentette őket, mint ők őt. Sam nagyon mélyen volt, amikor Pingvin megérkezett hozzánk. Megváltoztatta az otthonunk hangulatát és a feleségem életét is. 

 

Faliújság a Facebookon

Forrás:

http://www.bbc.com/news/magazine-37519032

http://www.penguinbloom.com/

http://www.penguinthemagpie.com/

 

Minden fényképet Cameron Bloom készített. 

Szólj hozzá!

Mi mindenre jó a rágógumi?

2016/10/03. - írta: BDominika

Egészen lenyűgöző és komoly ígéretekkel kecsegtető vintage rágógumi hirdetésekre bukkantunk. Csók előtt, toka, ráncok és álmatlanság ellen, de még fogyáshoz és tengeri utazásokhoz is hasznos lehet, ha van nálunk egy kis rágnivaló. 

1. Ha meg szeretnél csókolni egy lányt...

Ez a cseles útmutató 1911-ben jelent meg egy újságban, de még mielőtt azt gondolnánk, hogy komoly szerelmi tanácsadásban lesz részünk, olvassuk végig alaposan a szöveget. Feminista olvasóink kapcsolják be biztonsági öveiket. 

Állj a lánnyal szembe. Ne mondd el neki, mit tervezel. Ne kérd a beleegyezését a csókhoz. Álmodozó tekintettel nézz a szemébe. Ha szeretnéd, jobb kezedbe foghatod az ő jobb kezét. Ennél a pontnál hasznos lehet, ha sóhajtasz párszor. Suttogd neki halkan, hogy rózsapiros ajkai Cupido nyilára emlékeztetnek. Minden bizonnyal lesüti majd a szemét és elpirul, mikor ezt mondod neki. Bal kezed ujjaival finomat billentsd hátra a fejét. Húzd finoman magadhoz. Ne siess! Állhatatosan nézz a szemébe. Sóhajts még egyet. Közelíts hozzá mindaddig, amíg ajkaid - Ó, VÁRJUNK CSAK! - Ne csókold meg, amíg meg nem bizonyosodsz róla, hogy a Listerated Pepsin rágógumit használja, amely az egyedüli antiszeptikus rágógumi a világon, a rágógumi, ami biztonságossá teszi a csókot. Ha ezt használja, csókold meg!

Mindezt végigolvasva ne csodálkozzunk, hogy a rágógumit forgalmazó cég neve Józan ész. 

34d9b18b9ea54227a7eefa3ff59a1998.jpg

Kép

2. Ha szeretnéd lenyűgözni a Férfit!

Hölgyeim, máris itt az előbbi hirdetés inverz változata. Bár, ha jobban megnézzük, nem is annyira inverz. Szóval, hogyan nyerjük meg magunknak álmaink férfiját? 

Nevess úgy a régi viccein, mintha először hallanád őket. Azután készítsd el a kedvenc ételét olyan finoman, ahogyan még sosem kóstolta. Majd pedig... biztos, ami biztos, legyen nálunk Dentyne, ami rögtön rabul ejt minden férfit és nőt. 

10368430744_b162af9930_o.jpg

Kép

3. Tengeri betegség ellen

Kicsit még visszább megyünk az időben, ez a hirdetés 1897-ben jelent meg. Rágógumi Beeman-től - Minden más utánzat. Kedves, ugye? (1897)

beemans-gum_1897_ad.jpg

Kép

4. Fogyáshoz nélkülözhetetlen

Az alábbi reklám 1950-ből származik, és meglehetősen konkrét ígéretekkel kecsegtet. Hölgyeim, le azokkal a csúnya deréktáji hájrétegekkel! Előre a bájosan elegáns vonalakért! Semmi erőkifejtés, semmi torna, főleg nem gyógyszerek és hashajtó. Persze, rágózás közben ne felejtsék el követni a rágóhoz mellékelt alacsony kalóriás étrendet! Abban azért lehet valami! (1950)

29528074811_72a5bbbabd_o.png

Kép

Egészen hasonló reklámkampány tíz évvel később. (1960)

rago.png

Kép

5. Mozizás közben

A tökéletesen fehér fogakért! Vigyázzunk, ha túl sokat fogyasztunk belőle, nehogy elvakítsuk a mozivásznat is, mert akkor oda az élmény...

dentyne_then.jpg

 

6. Kisimítja az idegeket

A jó lehelet csak bónusz! Az egész család egészségére és örömére - szebbé teszi az ajkakat, a szájat és a fogakat is! (1938)

16674822267_9bc27a6b63_o.jpg

Kép

7. Megszünteti az emésztési zavarokat

Fokozza a nyáltermelést, ezért jobban kívánom az ételt, aztán pedig segít is megemészteni azt. (1914)

5wtiramyf8z3mv.jpg

Kép

8. Álmatlanság esetén

Dr. Edward E. Beeman orvos az 1900-as évek végén fejlesztette ki saját, egyedülálló formuláját: pepszint "csempészett" a rágógumiba, így olyan terméket nyert, amely támogatja az emésztést. Sőt, ha bizonyos álmatlanságok hátterében emésztési zavarok állnak, akkor tulajdonképpen arra is jó gyógyszer a Beeman rágógumi. (1923)

f8e25ik3qnd8jg.jpg

 Kép

9. A feszes arcbőrért

Fontos a mindennapi használat! Esőben és napsütésben is! (1937)

tumblr_nu4qbvnire1s7svzeo1_400.jpg

Kép

10. A dolgos élet jutalma

Avagy az igazán jó rágó vetekszik nagymama almás pitéjével. (1946)

naikpwc2f4846i.jpg

Kép

11. Szórakozáshoz

Az igazán nagy buborékokat a Bubble Yum biztosítja, a hangulatért az új ízek felelnek. (1982)

ertur1xmf9p5og.jpg

Kép

12. Az egészségért!

Ez a formula attól különleges, hogy az átlagnál keményebbre gyártották. A modern emberek ugyanis egyre lágyabb ételeket fogyasztanak és már szinte le is szoktak a keményebb élelmiszerek rágcsálásáról. 

5131089427_a71294ec2c_o.jpg

Kép

 

Faliújság a Facebookon!

Források a képek alatt linkelve.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása