Itt minden szubjektív

10 tipp ékszertároláshoz

2016/05/27. - írta: BDominika

Gipsz, tyúkketrec, gereblye

Ha sok ékszered van, akkor te is tudod, hogy nincs bosszantóbb, mint mikor készülődés közben már az utolsó pillanatban veszed észre, hogy a nyaklánc, amit viselni szeretnél, összegabalyodott pár másikkal a fürdőszobaszekrény fiókjában. Ilyenkor fokozódik a kapkodás, feszülnek nem csak az indulatok, de a láncok is, mindennek vége pedig szakadás lesz - damil és idegszál. 

Pár apró trükkel viszont fillérekből készíthetsz magadnak és a csecsebecséidnek praktikus tárolót. Nincs szükség méregdrága bolti megoldásokra, elég pár csavar, némi fa, esetleg használaton kívüli reszelő, netán vállfa, és máris a rendelkezésedre áll a gabalyodásmentes tároló. 

Lássuk tehát, hogyan lehet viszonylag kevés idő és anyagi ráfordítással divatüzleteket is megszégyenítő klassz ékszerkirakatod.

1. Bot

A legegyszerűbb megoldás. Keress egy - a célnak megfelelő - dekoratív botot! Az sem baj, ha érzelmi szálak fűznek hozzá, mondjuk ennek a segítségével baktattál fel egy igazán magas hegyre. Szükséged lesz még apró szögekre, annyira, amennyi nyakláncot szeretnél ilyen módon elhelyezni. A munka kb. negyed óra, a hatás mégis tökéletes:

e534fe8c7a0b5b51d9a0140e8932f25c.jpg

Kép

2. Fogantyúk 

Irány a barkácsbolt! Vegyél pár fogantyút. Vonj be egy semleges színű anyaggal egy tömör parafa táblát, de ha maradt ki a lakásfelújításból valamennyi bútorlap,az is jó. Szereld fel a fogantyúkat, majd ismertesd meg a bizsukkal új otthonukat.

ekszer2.jpg

Kép

3. Reszelő

Ezt is nagyon könnyű beszerezni, ha pedig egy régi, kimustrált darabot választanál inkább, kellő felületkezelés után az is jó megoldás lehet a fülbevalóid számára. Rozsda még véletlenül se legyen rajta! 

ekszer3.jpg

Kép

4. Vállfa

Roppant egyszerű a recept. Végy egy vállfát meg sok-sok kampós csavart. Ennyi.

ekszer4.jpg

Kép

5. Gipsz

Először is szükséged lesz egy gumikesztyűre. Ezt rögzítsd jól fel valahova, majd önts bele gipszet. Aztán várj, míg az anyag megköt. Tádám, kész is a gyűrűtartó!

ekszer5.jpg

Kép

6. Gereblye

A kedvenc. Rusztikus, shabby chic, vintage, vagy amit akartok.

ekszer6.jpg

Kép

Persze lehet ezt másképp is. Fordítva.

ekszer7.jpg

Kép

7. "Tyúkketrec"

Ha már gereblye, ugye. Fülbevalóknak.

ekszer8.jpg

Kép

8. Kollázs

Képkeret, fogantyúk és némi bot segítségével egész kis bemutatót rendezhetünk a különféle ékszereinkből. Ezt azoknak ajánlom, akiknek kevés, de sokféle bizsuja van, hiszen máshogy kell tárolni a nyakláncokat, karkötőket, gyűrűket, órát.

ekszer9.jpg

Kép

9. Parafadugó

Ragasszunk belőle sokat egymáshoz, majd jöhet megint a kampós csavar. Utána a nyakláncok.

ekszer10.jpg

Kép

10. Üvegek

Ragasszuk az üvegeket egy kis dobozba. Díszíteni nem kell, arra úgyis ott vannak a karkötők.

ekszer11.jpg

Kép

 

Faliújság a Facebookon

Szólj hozzá!

Céges e-mail hétvégén? Felejtsd el!

2016/05/27. - írta: BDominika

Már megint a franciák!

Pár héttel ezelőtt az a hír járta be a világot, hogy Franciaországban akár börtönbüntetés is járhat azért, ha a gyerekünkről túl sok fotót posztolunk a Facebookon az ő beleegyezésük nélkül. A legújabb francia hír pedig az, hogy betiltják az országban a hétvégi céges e-mailezést.

o-teen-using-computer-facebook.jpg

Nyugodtan kávézhat 

A "Jogod van lecsatlakozni" fedőnevet viselő törvény megtiltja az 50 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató cégek számára, hogy elektronikus levelet küldjenek a dolgozóiknak a megszabott munkaidőn túlmenően. (Kérdés persze, hogy a kevesebb munkavállalóval dolgozó cégek miért bombázhatják továbbra is szombat-vasárnap az embereiket.)

Egyértelműen kimutatható, hogy manapság sokkal több a munkája miatt stresszes ember, mint korábban - nyilatkozta kutatásokra hivatkozva Benoit Hamon szocialista politikus, korábbi oktatási miniszter. Az alkalmazottak fizikailag ugyan elhagyják a munkahelyüket péntek délután - folytatta - de a folyamatosan érkező e-mailek, üzenetek egyfajta virtuális pórázon tartják őket. 

img_0408_333288_89.jpg

Benoit Hamon. Ő sem fog már szombaton a gépe előtt ülni?

A franciák komolyan veszik a munkahelyi stressz kérdését. Marisol Touraine egészségügyi miniszter februárban kezdeményezte, hogy jöjjön létre egy munkacsoport, amelynek a feladata az, hogy járja körbe a munka okozta burn-out kérdését, és találjanak megoldást a problémára. 

Vannak azonban, akik fenntartással kezelik a "Jogod van lecsatlakozni" előírást. John Whittle agykutató az Egyesült Királyságban dolgozik. Azt vizsgálja, hogy a digitális technika mennyire veszélyezteti az emberek munka és magánélet között felállított egyensúlyát. Véleménye szerint az alkalmazottakra sokkal rosszabb hatással van egy hétfőn átnézendő felgyülemlett e-mail halom, mint ha hétvégén is folyamatosan érkeznének az üzenetek. 

A kérdés sokkal bonyolultabb, mint hogy lehet-e a hivatalos munkaórákon kívül e-mailt küldeni az alkalmazottaknak. Az e-mail csak egy kommunikációs csatorna. A valódi baj az, hogy mára teljesen belénk ivódott az a viselkedés, hogy folyamatosan jobban és többet kell teljesítenünk, mint a versenytársaink - nyilatkozta Whittle.

Még a törvény támogatói között is akadnak bizonytalanok, így Hamon is beismerte, hogy a javaslatnak vannak gyenge pontjai. Például nincs még megszabva, milyen büntetés jár az engedetlen cégeknek a törvény megszegése esetén. 

woman-using-a-computer-in-011.jpg

Aludhatna

A The New Yorker szerint a törvény alapvetően nagyon népszerűtlen intézkedésnek számít Franciaországban. Számos, a versenyszférában dolgozó, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező cég érzi magát hátrányos helyzetben a törvény miatt, hiszen a más országból származó versenytársaikat nem korlátozza ehhez hasonló előírás, így ők előnybe kerülnek a franciákhoz képest. 

A Volkswagen és a Daimler azonban már korábban is tettek lépéseket a munkavállalók teherkönnyítése érdekében. Előbbinél a hivatalos munkaórák végeztével egészen egyszerűen lekapcsolják a szervert, míg az utóbbinál az alkalmazottaknak mindenféle retorzió nélkül jogukban áll kitörölni a cégtől kapott e-maileket, ha azok a szabadságuk alatt zavarná  meg őket.

 

 

Forrás: 

http://www.newyorker.com/culture/cultural-comment/the-french-counterstrike-against-work-e-mail

http://www.huffingtonpost.com/entry/work-emails-france-labor-law_us_57455130e4b03ede4413515a

http://www.bbc.com/news/magazine-36249647

Kép: http://www.education.gouv.fr/cid80647/benoit-hamon-repond-aux-questions-des-parents-sur-l-organisation-du-temps-scolaire-a-la-rentree-2014.html

www.emaze.com

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/14/sleep-life-sleeplessness-blue-light-computers-early-death

 

Faliújság a Facebookon

Címkék: nagyvilág
Szólj hozzá!

Nézd, ki van itt!

2016/05/24. - írta: BDominika

Megható videó egy örökbefogadásról

Több év terméketlenség, egy végzetes koraszülés és egy meghiúsult örökbefogadás után Banks és Lacey Ferris olyat tettek, ami mindenkit meglepett. 

A fiatal pár évek óta vágyott arra, hogy végre babaillattal és gyerekkacajjal teljen meg az otthonuk. Hamar kiderült azonban, hogy ez a kívánságuk nem fog egyszerűen megvalósulni. Évekig próbálkoztak, de hiába. Amikor végre Lacey teherbe esett, hatalmas örömmel készült a kis jövevény fogadására az egész család. Sajnos a szülés a terhesség 20. hetében váratlanul és megállíthatatlanul megindult, és Poppy kislányuk pár napos küzdelem után meghalt. 

Ferrisék ekkor úgy döntöttek, hogy örökbe fogadnak egy olyan gyermeket, akit a szülei nem vállalnak. Hosszas procedúra után felvették a kapcsolatot egy várandós nővel, aki le akart mondani a gyerekéről, nyomon követték a terhességét, a szülés után viszont a szülőanya megváltoztatta korábbi nyilatkozatát és mégis ragaszkodott a gyermekéhez. 

Miután talpra álltak az újabb csalódást követően, Banks és Lacey eldöntötték, hogy a továbbiakban titokban tartják az örökbefogadási procedúrával járó információkat a családjuk elől, hiszen nem csak kettejük számára volt megrázó élmény a majdnem örökbefogadott gyermek elvesztése, hanem a leendő nagyszülőknek, nagybácsiknak, nagynéniknek is. 

Így történhetett, hogy rajtuk kívül senki sem tudta, mi zajlik mindennapjaik hátterében. Vagy inkább ki. Amikor végre kezükbe vehették a már hivatalosan is adoptált gyermeküket, Finley-t, útnak indultak, hogy bemutassák a család minden tagjának. 

adoption-800.jpg

Kép

Lacey fogta a kisbabát, Banks a kamerát, és szépen bekopogtattak minden közeli és távoli családtaghoz. A mit sem sejtő rokonság pedig nagy hitetlenkedve, de persze a legnagyobb örömmel és meglepődéssel ujjongott az oly régóta várt csöppségnek.

A videó felkerült a YouTube-ra is, elárasztotta a világhálót, röstellem is, hogy csak pár nap késéssel került ide, a Faliújságra. 

Nézzétek, örüljetek ti is.

 

Forrás: http://www.babble.com/parenting/couples-surprise-adoption-video-will-make-you-cry/

http://www.people.com/article/adoption-surprise-viral-video

 

Faliújság a Facebookon

Szólj hozzá!

Szenzációs arcképcsarnok

2016/05/23. - írta: BDominika

Miből lesz a Károly herceg?

Nagyon eredeti és hatásos kampányt készített a  AlmapBBDO brazil reklámügynökség a Getty Images stockfotó gyűjteménynek. Mivel egyre gyarapszik a Getty-hez hasonló fizetős és ingyenes fotógyűjtemények száma, nagyon indokolt is volt ez a kampány, mellyel kitűnhetnek a versenytársak közül. 

Az alapötletre láttunk már példát máskor és máshogy is, a kiválasztott "celeb" arcok aktualitása miatt mégis nagyon eredetinek és újnak hat a kreatív megoldás. Az eddig használt kollázstechnikáktól eltérően most nem sok száz arc egymás mellé helyezésével alakítottak ki egy nagy arcot, hanem több testrész, ruhadarab összevágásával hozták létre a kampány képeit.

Milliónyi kép, végtelen lehetőség - ez a kampány mottója. 

Szavaknak nincs is itt tovább helye, beszéljenek a képek! Nagyon alaposan nézzük meg a részleteket!

Ferenc pápa

getty-endless-possibilities-3_aotw.jpg

Károly herceg

getty-endless-possibilities-1_aotw.jpg

Angela Merkel

getty-endless-possibilities-4_aotw.jpg

A 14. dalai láma, Tendzin Gyaco

getty-endless-possibilities-2_aotw.jpg

Ha valakit nem győztek volna meg a fenti kollázsok, íme egy videó arról, hogyan ollózták össze a képeket:

 

 Forrás: adsoftheworld.com/

Faliújság a Facebookon

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása