Itt minden szubjektív

A te gyereked is egy kis koszos bűnöző?

2016/05/03. - írta: BDominika

Némiképp önellentmondásos reklámkampány a Persiltől

A gyerekek ma már kevesebb időt töltenek a szabadban, mint a börtönlakók.

Ez a mottója a Persil legújabb kampányának, melyet a Mullen Lowe ügynökség készített a mosószergyártó cég londoni kommunikációjához. A print megjelenéseken egymás mellé került egy-egy sztereotipizált börtönviselt arc és egy-egy rettentően sótlan és unott gyermek. A közös bennük az, hogy mindketten rendkívül kevés időt töltenek a szabadban. A különbség meg az, hogy a gyerekek nem is akarnak többet.

free_the_kids_print_1_aotw.jpg

Nem csak kisfiúk kockulnak ám a szobában:

free_the_kids_print_2_aotw.jpg

Ne felejtsük, a kampányt Londonra írták, így aztán a multikulturalizmus jegyében egy félvér gyermek is rákerült az egyik plakátra. (A kreatív ügynökség itt nem követte el azt a hibát, ami nem is olyan régen a GAP-nek okozott némi fejtörést (egy másik ügynökség tollából), így nem a börtönlakó a színesbőrű.)

free_the_kids_print_3_aotw.jpg

A print megjelenések mellett reklámszpot is készült, amelyben börtönlakókat és fegyőröket szólítanak meg. 

Ön szerint milyen következményei lennének, ha a jelenleg engedélyezett napi két óra levegőzést egy órára csökkentenék a börtönben? - hangzik el a kérdés.

Az katasztrófához és több erőszakhoz vezetne - így a válasz.

 

Kétségkívül elgondolkodtató és megmozgató a látvány, valamint megkérdőjelezhetetlenül igaz a kampány kezdeti megközelítése, hogy jobbat tesz egy gyereknek a szabad levegőn végzett felszabadult mozgás, mint ha kuksol egész délután mindenféle kütyüvel a szobájában. Mindazonáltal sajnálatos módon a börtön aspektus sokkal inkább ki van hangsúlyozva, mint a Persil másik fő üzenete: A kosz jó! (#dirtisgood

Lehet, hogy ez nem is véletlen? Némi áthallást vélünk ugyanis felfedezni a kosz és a büntetett előélet között, pláne, hogy az angolban a dirty átvitt értelemben főleg piszkos kis tetteket jelent. Persze a Persil ezeket nem tudja eltüntetni.

Az elítéltekkel szemben azonban a mai kor generációja cseppet sem érzi magát börtönben a számítógépes játékok nyomkodása közben, elképzelhetőnek tartom, hogy ez a kampány nem sokkolná őket. 

A szülőket annál inkább. (?)

Képek: adsoftheworld.com

Faliújság a Facebookon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faliuujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr178679344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása