Itt minden szubjektív

Te is tudsz képeslapot készíteni!

2015/12/10. - írta: BDominika

A kérdés az, hogy akarsz-e?!

Mikor kaptatok utoljára képeslapot? És mikor kaptatok olyat, ami kézzel volt megírva?

Na, ugye! 

Van helyette e-mail, Skype, online képeslapkészítő alkalmazás, videóüzenet. Félreértés ne essék, ezek mind hasznos lehetőségek, azonban távolról sem lehet őket személyesnek nevezni. Bár újra és újra lejátszhatjuk az üzenetet, elolvashatjuk az e-mailt, mégis - és ezt tapasztalatból mondom - a nagyszülők pl. szeretik a kézzel fogható dolgokat. Az előhívott fényképeket, az unoka gipszlábnyomatát, a fotókönyvet, a pacás festményt. Akármikor szeretnék, előveszik és gyönyörködnek benne. 

Ilyen a kézzel írt képeslap is. Míg az e-mailen érkező jókívánságokat (lehetőleg a Fwd: ki van törölve a Tárgyból!) elég hamar elfelejtjük, a képeslapot tenni kell valahova, pont ez a jelentősége, van kiterjedése, 3D-s megoldás. Így aztán felkerül a falra, hűtőre, parafa táblára, asztalra, lépten-nyomon "belebotlunk", és arra gondolunk, aki küldte, hopp, máris célt ért a dolog. Aztán persze megbeszélhetjük Skype-on, hogy mennyire jólesett a képeslap.

A kézzel készített és szintén kézzel megírt képeslap nem tökéletes. Viszont kevés személyesebb megoldás létezik ennél, úgyhogy érdemes kipróbálni, hogy idén a postán vásárolt lapok helyett, vagy az e-mail és sms helyett a közelebbi hozzátartozóinknak - vagy a gyerekek a tanáraiknak, óvónéniknek - saját magunk készítünk üdvözlő lapot.

Mint azt már megszokhattátok, ebben a blogban nem a kifinomult, bonyolult, hetekig készülő variációk dominálnak, sőt, igyekszünk a lehető legegyszerűbb technikákat felvonultatni. Mivel jómagam is kevésbé vagyok tehetséges barkácsolásban, ez a mostani válogatás is segítségére lehet a hozzám hasonlóan bátortalan próbálkozóknak. 

Ezeket a képeslapokat mi is el tudjuk készíteni! Kevés alapanyag, minimális ügyesség, plusz némi gyereksereg elég ahhoz, hogy mosolyra fakasszunk valakit akár a világ legtávolabbi pontján is. 

Lássuk hát a képeslapokat!

 

1. Légiesen elegáns

Ehhez a megoldáshoz nem kell más, mint dekorpapír, hullámpapír, kevés gyöngy, ünnepi csipkeszalag és egy megbízható ragasztópisztoly. Aztán csak vágni meg ragasztani kell.

lap.jpg

Kép

2. Scrapbook technika

Igaz, hogy ez a képeslap különleges technikával készült, de biztos vagyok benne, hogy inspirációt adhat pár jóval egyszerűbb megvalósításhoz is. Hópöttyöket pl. tudunk fehér festékkel és egy kis fagolyóval készíteni. Meg ecsettel is, nyilván.

lap2.jpg

Kép

3. Klasszikus piros-fehér

Szintén némi színes, mintás papír, pár gomb és kész is van!

lap3.jpg

Kép

4. Harmonika hajtogatás

Annyira egyszerű és mégis mutatós, hogy nem is nagyon fűznénk hozzá többet. A kép alatti linkre kattintva megtalálhatjátok az elkészítési útmutatót is.

lap4.jpg

Kép

5. Kesztyű valós méretben

Ha még pici a gyerekünk, pont elférhet a kezét körberajzolt kesztyű a lapon.

lap5.jpg

Kép

6. Washi tape

Vagyis karácsonyi dekortapasz. Ennyi!

lap6.jpg

Kép

7. Csillámos folyékony ragasztó

Mondtuk, hogy egyszerű lesz!

lap7.jpg

Kép

8. Varrjunk!

Természetesen piros cérnával! Nagyon ünnepi!

lap8.jpg

Kép

9. Téli jelenet

Ok, ehhez már kell egy kis ügyesség, főleg, ha nincs ilyen mintás papírunk, de hóembert pl. nem olyan bonyolult festeni. És ne feledjük, ennek az összeállításnak főként az a célja, hogy inspiráljon, szóval ha erről eszünkbe jut valami más, már megérte!

lap9.jpg

Kép

10. Hóember

Két gomb, pici szalag, meg nem árt, ha van hópelyhet pottyantó formalyukasztónk.

lap10.jpg

Kép

11. Karácsonyfa szalagokból

A gyerekek biztosan szívesen keresnek pont hozzá illő gallyacskát.

lap11.jpg

Kép

12. Karácsonyfa másképp

Szintén cérna kell hozzá, előtte érdemes próbálgatni egy másik papíron, esetleg ceruzával bejelölni a varrás helyét.

lap12.jpg

Kép

Igazából a felét sem mutattuk meg annak, amit szerettünk volna, de mindennek van határa, ennek a posztnak is véget kell érnie. Számtalan más ötletet találhattok az interneten. Reméljük, kedvet kaptatok egy kis barkácsoláshoz!

 

A Faliújságon korábban megjelent DIY karácsonyi posztok:

Adventi naptár

Karácsonyfadíszek 

 

Utolsó karácsonyi posztunk az ajándékcsomagoláshoz adhat majd ötleteket. Tartsatok velünk!

Ha tetszik a Faliújság, gyere a Facebook oldalunkra is!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása