Itt minden szubjektív

Utolsó kommentek:

ekat 2017.03.24. 14:46:36

Hát nagyon kell szeretni a műanyagot, mivel a legtöbb az, innentől én biztos otthagyom őket a boltban. :) Más: az életben nem lett tojásos a kezem a tojás (héjbaöntögetős) szétválasztásakor, nem is értem ezt a megjegyzést.

Bejegyzés: Tíz semmiség a háztartásba

Coco Binky · http://cocobinky.blog.hu 2017.03.24. 09:44:56

Jópofák! :) Nekem ez az olasz gyártmányú Pinocchio csap is tetszik. Az orrából jön a hideg vagy meleg víz, attól függően, hogy melyik karját emelik meg.

www.youtube.com/watch?v=yimAnULKk4w

Bejegyzés: Tíz semmiség a háztartásba

varosjaro.blog 2017.03.06. 08:18:21

elírtam a kerszetnevét. ez legyen a legkisebb baja szerencsétlennek...

Bejegyzés: Túltolta a CBA?

Maravillosa 2017.03.05. 13:40:18

@varosjaro.blog: Balázs Andrea. Ha már...

Bejegyzés: Túltolta a CBA?

halaloszto 2017.03.05. 13:40:11

aki járt már cba-ban, az tudja hogy ez a reklám egy kicsit a többinél is jobban hazudik. aki nem, annak meg csak egy geg.

Vajk

Bejegyzés: Túltolta a CBA?

Karipapa01 2017.03.05. 13:39:54

Én egy jó játékot találtam ki a reklámblokkokra: leteszem magam mellé a távirányítót, de nem szabad hozzáérni. És amikor felhangzik a startszöveg, hogy "Hello hölgyeim hiányoztatok... (Old Spice), vagy felordít a mama, hogy "ÁBEL!" akkor 3 másodpercem van megnyomni a mute-gombot és levenni a tekintetem a képernyőről. Különben köteles vagyok végignézni. Sajnálatos módon a begyakorlottság miatt az utóbbi időkben mindig én nyerek.
Bár ezt a CBA-s reklámot még csak egyszer láttam, de gyanítom hogy bekerül a gyűjteményembe.

Bejegyzés: Túltolta a CBA?

varosjaro.blog 2017.03.04. 18:31:35

Arra tökéletes a reklám, hogy az apolitikus vásárlói rétegben érdeklődő szimpátiát keltsen a céggel szemben. De arra, aki kicsit is tudatosabb ember (akár a forgalmazott termékeket illetően, akár a személyzet kereskedelemhez való hozzáállását tekintve, pláne a cég politkai aljasságát ismerve) arra nem fog hatni kasszás erzsi léte. És szerencsére sokan vagyunk ezzel így. CBA-ba SOHA! Még akkor se, ha sikerült is volna egy elvben hatékony reklámot kiizzadniuk magukból.

Merthogy maga a reklám nekem tetszik. Kár, hogy aki készítette az érthető mód egy megélhetési bűnöző (a szabadkereskedelem, az egyenlő gazdasági feltételrendszer és a valódi piacgazdaság elárulója). Rendezőtől a világósítóig, gegmantől a címszerepet eljátszó Balázs Annáig.

Kár.

Bejegyzés: Túltolta a CBA?

Muad\\\'Dib 2017.03.04. 16:13:00

@hidroponi:
Mondjuk a frissőrok sem azokat az sparokat "őrzik", ahová én járok...

Bejegyzés: Túltolta a CBA?

hidroponi 2017.03.04. 15:48:35

"tisztasag, rend, friss aru"...jah igen, ezek hianyoznak egy CBA-bol.
aztan hogy penztaros lorinc felesege, kasszas erzsi miket kornyikal mosolyogva az mar huszadrangu..

Bejegyzés: Túltolta a CBA?

tantalus 2017.03.04. 15:48:27

Mióta megláttam ezt a reklámot, azóta távirányítóval merek csak tévét nézni hogy amint megjelenik ez a borzadály már kapcsolok is át egy másik csatornára vagy megyek ki hányni.

Bejegyzés: Túltolta a CBA?

midnight coder 2017.02.08. 19:03:43

A képlet vs vegyjel dolog legalábbis az átkos Kádár rendszerben amikor én tanultam, általános iskolai tanagyag volt. Azaz ehhez nem kell kémikusnak lenni, csak az általános műveltség természettudományos részének alapjainak kell a birtokában lenni. Ha ezt mondjuk Jucika a takarítónéni nem tudja, még annyira nagyon nem gáz - de ha valaki úgy akar életmód és táplálkozástudományi tanácsokat osztogatni, hogy közben alapvető dolgokkal nincs tisztában, na az már igen.

Bejegyzés: A kokain vegyjele és a Google

sas70 2017.02.07. 15:23:33

Nagyjából itt tart a magyar oktatás, hogy az emberek nagy részének fogalma sincs, az alapvető kémiai kifejezésekről.
Aztán persze ekézhetném Norbit, hogy a szénhidrátok és az alkaloidok rohadtul nem hasonlítanak egymáshoz, sőt két teljesen különböző vegyület csoportról beszélünk. Nem, még a képletük sem hasonlít egymásra, aki tanult szerves kémiát, nagyjából sejti, hogy miért.
A legnagyobb baj az, hogy totál amatőrök, sőt nevezhetném őket tudatlanoknak is, tudományosnak ható ökörségeket zengenek, tisztán azért, hogy az idétlen marketing dumájukat tudományosnak tűnő tényekkel támasszák alá. Mint pl. egy jó ideig játszott tv-reklám, amiben a "szerves kalcium" kifejezés szerepelt. Na ja, a hülye marketinges, vagy a szövegíró nem kémiából érettségizett, de jó eséllyel az általános műveltségében is súlyos hiátus mutatkozott.
Az emberek 90%-a meg, gondolkodás nélkül beveszi ezeket az ökörségeket, mert ők is annyira tudatlanok, hogy fogalmuk sincs róla, hogy nincs szerves kalcium és a szánhidrátok, baromira nem alkaloidok.
Azon sem ártana valakinek elgondolkodni, hogy ha tudja magáról, hogy kémiából gyenge, akkor mielőtt leír és megjelentet valamit, szánjon rá pár percet és nézzen utána, mert ilyen nagy égések lesznek belőle.
Persze azt nagyon üdvözlendőnek tartom, hogy Norbi szeretné felhívni az emberek figyelmét, a túlzott szénhidrát fogyasztás káros következményeire, csak ezt jobb lenne, ha nem akarná butaságokkal alátámasztani!

Bejegyzés: A kokain vegyjele és a Google

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.01.11. 20:28:13

@sZulamith: leírtam. Többször is. De nem valaki más blogjában, az nem elegáns. A sajátomban tettem-teszem.

Bejegyzés: Tippek otthoni kenyérsütéshez

sZulamith 2017.01.11. 20:21:22

Bizony a házi sütésű kenyér, meg a bolti ég- és föld. Ha elfogyott itthon a bolti kenyerem, és valamiért nem vásárolok, kenyér sütőgéppel sütők. Igaz, hogy tömörebb - élesztős - , mint a fenti fotón látott, de az íze isteni.
Egy időben kovásszal is készítettem kenyeret, de nekem kevés volt a türelmem, egyébként én is a Limera szerint sütöttem.

@kekecke: Szerintem az lenne a tisztességes, ha leirtad volna, hogy a Te kenyérsütési tipped milyen.

Bejegyzés: Tippek otthoni kenyérsütéshez

BDominika 2017.01.11. 20:07:41

@szanalmas: Dragomán kenyerében nekem is ez a végtelen lazaság tetszik.

Bejegyzés: Tippek otthoni kenyérsütéshez

BDominika 2017.01.11. 20:05:19

@kekecke: Dehogy sértődtem meg! A hozzászólásod hangvétele nem tetszett, különösen a te blogodon írtakkal összehasonlítva. Ezt szerettem volna némiképp ironikusan éreztetni. Nyilván nem sikerült. De semmi gond. Ez itt az én játszóterem, az meg a tiéd.

Bejegyzés: Tippek otthoni kenyérsütéshez

szanalmas 2017.01.11. 20:01:32

@BDominika:

Vannak ilyen önjelölt profik, akik kurva okosak, meg majd jönnek a "kemencében 237,68 fokon kell sütni, de az én kemencém a legjobb (mer' én építettem magyar törzsi receptből), minden másban hányás ízű a kenyér" tagok.
Közben meg Dragomán röhög a markába! :D

Még a kávéguruk, meg az oprendszerbuzik hiányoznak, vagy az autómárkások és a trendik, azok ilyen süketek. Persze tök jelemző, hogy nem mondja, hogy mi a "jobb" tipp, csak beszél ki a fejéből!

Bejegyzés: Tippek otthoni kenyérsütéshez

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.01.11. 20:01:19

@BDominika: ha megsértődtél, az a Te bajod. De továbbra is jó szívvel ajánlom Chad Robertson módszerét például. Nálam is találsz bővebb és hasznos infót. De a Péklány is nagyon jó! (peklanyleszek.com/)
Majd belejössz.

Bejegyzés: Tippek otthoni kenyérsütéshez

BDominika 2017.01.11. 16:55:30

@kekecke: Hát, a dicsekvés elég messze áll tőlem és ettől a poszttól is. Mindenesetre nagyon kedves tőled, hogy a több éves tapasztalatoddal ilyen szívhezszólóan, empatikusan és lelkesen buzdítasz egy kezdőt.

Bejegyzés: Tippek otthoni kenyérsütéshez