Itt minden szubjektív

Készíts otthon karácsonyfadíszt!

2015/12/03. - írta: BDominika

10+1 Pofonegyszerű ötlet

Ha valamire igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás, az minden bizonnyal a karácsonyfa díszítése: nincs két egyforma felöltöztetett fenyő sehol a világban. Van, aki egységes dizájnt alkalmaz, van, aki minden évben mást, van, aki válogatás nélkül felteszi az összes otthon található és az éves során felhalmozódott díszt, és van, aki már januárban elkezdi tervezgeti a soron következő színvariációkat. Egy biztos, a kifinomult eleganciától a skandináv trendeken keresztül egészen az eklektikus megjelenésig bármi jöhet, mert - ha már közhely, legyen kövér - ízlések és pofonok különböznek. Na, ugye. 

Nem túlzás azt állítani, hogy az üzletek ma már minden dekorációs igényt kielégítenek, számtalan stílusban találhatunk ünnepi díszeket, olyanokat is, amelyekről azt sem tudtuk, hogy léteznek egyáltalán.

Mégis, a legmeghittebb, legotthonosabb hatást saját kezűleg elkészített díszekkel érhetjük el. Ne riadjon meg senki a gondolattól, e blog írója is némi deficittel küzd kézügyesség terén, viszont nagyon kedves és egyszerű ötletet is találhatunk a neten böngészve, nem csak kéztündéreknek lehet DIY karácsonyfája.

Összeszedtünk néhány inspiráló képet, amelyek jól jöhetnek, ha az olvasó is úgy dönt, idén ő maga készíti el a díszeket. Ha vannak, vonjuk be a gyerekeket is! És ne csak azért, mert az ő fantáziájukat és kreativitásukat még nem "szennyezte be" a korlátolt felnőtt gondolkodás, hanem azért is, mert az évről évre előbukkanó saját készítésű díszek nagy ámulásokat és mosolyokat okozhatnak minden évben.

1. Varrni tudók előnyben!

Kétségkívül szerencsés az az ember, aki tud varrni. Saját ízlése szerint öltöztetheti fel nem csak a családját, de a lakását is. Valamint maradék anyagokból, vagy filcből szuper helyes díszeket készíthet az saját elképzelése szerint.

xmas2.jpg

Forrás

2. Vagy egy pulcsid?

Ha van otthon kinyúlt, régi pulcsi, amit még nem evett meg a moly, kis időráfordítással minimalista stílusú csillagokat is készíthetünk. A kötött csillagok kiválóan beleillenek az idén nagy kedvenc, vagyis a skandináv stílusba.

xmas1.jpg

Forrás

3. Csak pár hungarocell gömb meg egy formalyukasztó!

Gömböt lehet kapni szinte az összes hobby boltban, de a nagyobb papír-írószer áruházakban is. Formalyukasztót szintén. Mint minden dísznél, itt is sok múlik a papír- és a színválasztáson. Egészen más hatást érhetünk el csillogó aranypapírokkal, mint pl. ha több színt használunk egyszerre. 

xmas3.jpg

Forrás

4. Karácsonyfa a karácsonyfán

Jó sok - különböző méretű - filcnégyzet és némi cérna segítségével nagyon egyszerű, mégis kedves díszeket készíthetünk. Ehhez sem kell kézügyesség, persze nem árt, ha a négyzetek szépen vannak kivágva. Úgyhogy én ehhez hozzá sem kezdek, passzolom a lányomnak.

xmas4.jpg

Forrás

5. Mintás papír, fagolyó, cérna

Ha nincs fagolyó, jó a kis méretű gomb is. Szintén nagyon egyszerű elkészíteni ezeket a papírgömböket.

xmas5.jpg

Forrás

6. Csillagból sosem lehet elég!

Aki tud horgolni, sok-sok ilyen csillaggal áraszthatja el a lakást. Fényfüzér mellé lógatva nagyon otthonos érzést nyújt.

xmas6.jpg

Forrás

7. Egyre egyszerűbb

Mikor azt gondolnánk, hogy már nincs a fentieknél egyszerűbb DIY ötlet, mi még akkor is tudunk előhúzni újabb - bárki által elkészíthető - inspirációkat. Ilyen ez is, nézzétek:

xmas8.jpg

Forrás

8. Ennél viszont már tényleg nincs könnyebb!

Toboz. Masni. Spárga. Ragasztópisztoly. Ennyi.

xmas9.jpg

Forrás

9. Újabb karácsonyfák

Ezek a díszek készülhetnek vastagabb szalagból is, a lényeg, hogy az alapanyagnak legyen némi tartása.

xmas10.jpg

Forrás

10. Huzalcsillagok

Szerintem ezt is rábízhatjuk a gyerekekre, egészen biztosan élvezni fogják.

xmas11.jpg

Forrás

+1. Mert nem bírunk leállni

Készítsünk a nagyszülőknek az unokák fotójával személyessé varázsolt díszt nyelvlapocból! Öhm, spatulából. Vagy ki hogy ismeri. Mindegy, így is, úgy is pofonegyszerű!

xmas12.jpg

Forrás

Figyeljétek a blogot, mert hamarosan újabb ötletekkel jelentkezünk!

 

A legtöbb linkre kattintva újabb ötletekre bukkanhatsz!

Gyere a Faliújság Facebook oldalára még több tippért!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://faliuujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr828135174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása