Itt minden szubjektív

Variációk adventi naptárra 1.

2015/11/23. - írta: BDominika

Hamarosan itt a karácsonyi készülődés és a várakozás ideje.

És bár minden évben egyre hamarabb jelennek meg a télapófigurák és a karácsonyi díszítések az üzletekben, azért az adventi időszak még mindig 4 hétig tart. 

A gyerekek napról napra izgatottabbak, ajándéklistákat írnak, folyamatosan kívánságaikkal bombázzák a szüleiket, nem beszélve arról, hogy minden nap megkérdezik, hány nap van még karácsonyig. Az adventi naptár ötlete egyébként pontosan az erre a kérdésre adott válasz. Az 1900-as években egy Németországban élő kisfiú, Gerhard annyiszor kérdezte anyukájától, hogy mennyit kell még várni karácsonyig, hogy az anyukája kifundálta az adventi naptárat. Egy kartonlapba kivágott 24 kis ablakocskát, és azok elé tett egy-egy cukorkát. Kisfia pedig minden nap kinyithatott egy ablakot, és megehette az apró édességet. Később Gerhard már vállalkozóként kezdte gyártani a gyerekek számára készülő naptárakat.

Az adventi naptárnak azóta számtalan változata készült ötletesebbnél ötletesebb variációkban. Most összeszedtem néhányat, amelyet otthon is elkészíthetünk.

1. Csomagoljunk be 24 gyufás skatulyát, és ragasszuk azokat egy nagy méretű kartonra. Rejtsünk el bennük egy-egy apró csokoládét vagy cukorkát.

advent1.jpg

2. Én nyáron hazahoztam egy botot Ausztriából, nagyon kedves emlékeket őrzök róla, többek között "felvitt" sok meredek kaptatón, úgyhogy szerintem nem is érhetne nemesebb véget, mint hogy ráaggasszak 24 egyforma kis tasakot, benne apró meglepetésekkel (matrica, hajgumi, csatt, gumicukor, kinderfigura, stb.). Persze nálunk három gyerek van, úgyhogy lássuk is gyorsan a többi ötletet!

advent11.jpg

3. Muffintepsi! Ki gondolta volna! Gyurmaragasztót használva meg is óvhatjuk a károsodástól a tepsinket.

advent2.jpg

4. A következő naptár nagyon letisztult, nagyon egyszerű, éppen ezért hivatalosabb helyekre, vagy akár gyerek nélküli háztartásba is el tudom képzelni karácsonyváró dekorként.

advent6.jpg

5. Ezek a fenyőfák annyira egyszerűek, hogy akár nagyobb testvér is elkészítheti meglepetésként öccsének vagy húgának. Vagy, akár a szüleinek is! 

advent8.jpg

6. Ehhez már kicsit több kézügyességre van szükség, viszont nagyon mutatós, kedves megoldás. Több, különböző méretű kézzel készült házikóba is rejthetünk meglepetéseket.

advent9.jpg

7. Ki tud horgolni? Rajta, fonalra fel! 

advent5.jpg

8. Egyre elterjedtebb az az elgondolás is, miszerint ne csak kapjanak a gyerekek, hanem adjanak is. Adjanak a megunt játékaikból, idejükből, szeretetükből, figyelmükből. Kerülhetnek feladatok is az adventi naptárba! 

Pl. Keress pár játékot, amit már nem használsz, de még jó állapotúak, és vidd be szüleiddel a helyi gyerekkórházba!

Süss szombat reggel tojást az egész családnak!

Mosogass el!

Készítsetek madáretetőt!

Írj kézzel egy képeslapot egy távoli rokonodnak és add fel postán!

Hadd legyenek részesei a gyerekek is a karácsony igazi üzenetének!

advent12.jpg

9. Szintén nagyon egyszerű naptár, faágakra vászonzsákocskákat aggatunk. Kerülhetnek a zsákokba kézzel készített szaloncukrok vagy bonbonok is, de ha csak dekorációnak szánjuk, tömjük ki vattával vagy újságpapírral! Az ágak köré tekerhetünk kis fényfüzért is, garantált a meghitt hangulat!

advent4.jpg

10. Végül pedig egy szintén könnyen elkészíthető visszaszámláló naptár. A hóember orrát minden nap előrébb mozgathatjuk, így a gyerekek számára mérhetővé válik a még várakozással töltött idő. (A sablont megtaláljátok a poszt alján a forrásoknál!)

advent10.jpg

 

Képek:

http://myfrugaladventures.com/2014/11/20-advent-calendar-ideas-to-make-or-buy/

http://thewhoot.com.au/whoot-news/crafty-corner/christmas-ornament-free-crochet

http://thediydreamer.com/diy/wall-mounted-advent-calendar/

http://www.willowday.com/2012/11/winter-wonderland-advent-calender.html

https://www.pinterest.com/pin/446560119280840374/

http://samanthaleewalker.blogspot.hu/2012/11/snowman-advent-print-and-cut-tutorial.html?m=1

http://www.decouvrirdesign.com/tendances/diy-idees-pour-creer-un-calendrier-de-lavent-graphique-et-style/

http://www.muminthemadhouse.com/2014/11/11/alternative-advent-calender-24-acts-kindness-kids/

http://www.iheartnaptime.net/diy-advent-calendars/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://faliuujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr508101456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása